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Spectator Rules 

Stay Behind the Ropes! 
(updated March 2023)  

 

Junior Golf Association of Broward County events are played under USGA 
Rules of Golf.  If local rules are applied, they will be communicated to the 
players at the first tee. 

Spectators: 

1. Must remain 30 yards distance from all players, once play has begun. 

2. Must remain on cart paths or in the rough, not in the fairways or on the 
greens. 

3. Must not interfere with JGA Officials when performing their duties. 

4. Are strictly prohibited from smoking and using electronic cigarettes of 
any kind. 

 Violations  
Spectators that violate any JGA Rules above will receive a warning for 
the first violation. Subsequent violations will result in the spectator 
being asked to leave the course. 

5. Communication is limited to encouragement/support and providing 
emergency food/water only if necessary. No coaching or advise is 
allowed. 

Violations  
Players who receive advice from a spectator will receive a warning for 
the first violation.  Subsequent violation will result in the player 
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receiving a two (2) stroke penalty added to the score of the hole where 
the violation occurred [USGA Rule 10.2]. A third violation of this rule 
will result in the player receiving an additional two (2) stroke penalty 
and the spectator being asked to leave the course (as noted above) 

6. May assist in the search for a player’s ball in order to help speed play, 
however: 

o Golf carts must remain on the cart paths while the search is 
conducted on foot. 

o Once the ball is found, spectators must leave the area 
immediately. 

Spectator Golf Carts: 

The following rules govern the use of golf carts and are in addition to those of 
the host facility: 

1. The option to offer spectator carts and the cart fees are at the 
discretion of the host facility. 

2. Carts must be operated in a safe manner at all times and remain on 
the cart paths and/or rough, never in the fairway or around the green. 

3. Carts must remain stationary while competitors are playing a stroke.  If 
a golf cart is placed in reverse, it will make a very loud, continuous 
warning alarm sound that is very distracting to the players.  

4. Only two (2) people are allowed to ride in a cart except during a course 
evacuation. For safety reasons, under no circumstance is ANYONE to 
stand or ride on the back or the side of a golf cart. 

Violations  
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Spectators that violate any of the rules above will receive a warning 
for the first violation. Subsequent violations will result in the spectator 
being asked to leave the course immediately and they may not be 
allowed to rent carts at future events. Violators will not receive any 
form of refund or credit for the cart rental. 

5. Spectators may transport a player to their first tee and to the scoring 
table after their last hole is completed. 

6. Once a tournament has begun, players are not permitted to sit or ride 
in a golf cart unless authorized to do so by a JGA Official, except during 
a course evacuation. 

Violations  
Players that violate this rule will receive a warning for the first 
violation. Subsequent violations will result in the player receiving a 
two (2) stroke penalty added to the score of the hole where the 
violation occurred. 

7. Spectator carts will be used to assist with a course evacuation of all 
players and spectators. If necessary, carts may leave the cart paths 
during a course evacuation. 

 

8. Carts must be returned to the cart area immediately upon returning to 
the clubhouse. Carts are not to be parked around the scoring area or 
left at the scoring area. Spectators who leave their cart outside of the 
cart return area will not be permitted to rent carts at future events. 

It will be at the discretion of the JGA Board to determine if a spectator that is 
asked to leave the course for any reason will be eligible to attend future 
tournaments. 

 


