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Spectator Rules 

Stay Behind the Ropes! 
(updated April 2022) 

 
Junior Golf Association events are played under USGA Rules of Golf and local 
rules specified in the Junior Golf Association of Broward County Local Rules 
and Conditions of Competitions JGA Handbook or at the tournament. 

1. The JGA Board of Directors want the tournaments to be enjoyable 
experiences for the junior golfers and spectators, alike, so we ask 
that you help by adhering to the following spectator rules: 

1. Spectators must remain on the cart paths or in the rough 
(when cart paths are not available) at all times, 
including while searching for a lost ball. 

2. Spectators are NOT permitted on the fairways with the 
players at any time or for any reason AND must keep at 
least 30 yards from all players, once play has begun. 

3. Spectators are expected to adhere to the JGA Code of 
Conduct, including the Dress Code. 

4. Spectators are “observers” only and may NOT: 
1. communicate in any manner with the players 

during competition 
2. interfere with any JGA Official performing their 

duties 
3. interfere with the assigned scorekeepers in 

any way 
5. Spectators may assist in the search for a player’s ball in 

order to help speed play, however, carts must remain on 
the cart paths while the search is conducted on foot. 

6. Positively NO COACHING OR CADDYING is permitted. 
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7. The penalty for a player receiving advice from a 
spectator is two (2) strokes and the penalty is added to 
the score of the hole where the violation occurred [USGA 
Rule 10.2. A second violation of this rule will result in the 
player receiving an additional two (2)-stroke penalty and 
the spectator being asked to leave the course. 

2. Spectators that violate any JGA Rule, such as the “30-yard rule”, 
subject the player to a “non-golf” breach of the rule’s penalty. 
Players in violation of a JGA Rule (non-golf rule) will be suspended 
and the player and spectators must leave the course. 

3. It will be at the discretion of the JGA Board to determine if a player 
that is suspended or disqualified from a tournament for any reason 
will be eligible to attend the following tournament. The offending 
spectators will not be allowed to attend another tournament the 
remainder of the season. 

4. Spectators may rent golf carts at the discretion of the host facility. 
Cart rental and price are controlled by the host facility, not by the 
JGA. 

5. The following rules govern the use of carts and are in addition to 
those of the host facility: 

1. No player shall sit or ride in a golf cart unless authorized 
to do so by a JGA Official except during a course 
evacuation. 

2. Carts must be operated in a safe manner at all times and 
remain on the cart paths and/or rough 

3. Carts may only move forward (from tee to green) except 
in the case of a course evacuation. Avoid situations 
where the cart must be placed in reverse. 

4. Carts must not move while competitors are playing a 
stroke. 
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5. Only two (2) people are allowed to ride in a cart except 
during a course evacuation. Under no circumstance is 
ANYONE to stand or ride on the back of a cart. 

6. Carts are to be returned to the cart area immediately 
upon returning to the clubhouse area. They are not to be 
parked around the scoring area or left at the scoring 
area. People leaving carts outside of the cart return area 
will not be permitted to rent carts at future events. 

7. Spectator carts will be used to assist with a course 
evacuation of all players and spectators. If necessary, 
carts may leave the cart paths during a course 
evacuation. 

8. Spectators violating any of the above will be asked to 
leave the course immediately and will not be allowed to 
rent carts at future events. Violators will not receive any 
form of refund or credit on the cart rental. 

6. Compliance with these rules is the responsibility of both the 
spectator and the player, though it is the player who will receive the 
penalty. 

7. A good rule of thumb is “no conversations with the players once play 
has started other than words of encouragement”. This will help to 
avoid any appearance of providing assistance. 

8. Players and spectators are strictly prohibited from smoking and 
using electronic cigarettes of any kind. 
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